Telefon: 0731.333.833. Email: ilina.sirbu@gmail.com

Dezvoltarea personală

  • Dezvoltarea personală

Dezvoltarea personală – treapta a doua

În orice grup, indiferent de criteriile pe care este format, există oameni de diverse tipologii. Dacă nu se are permanent în vedere dezvoltarea personală a angajaților, unii dintre ei nu se pot adapta la grup, instalându-se astfel în interiorul lor sentimente de nemulțumire, de frustrare. Din această cauză se ajunge la deformarea mesajeler primite de la ceilalți și la adoptarea de pozitii defensive fără un motiv aparent.

Primul serviciu, cel de evaluare prin comunicare interumană, face posibilă identificarea acestor persoane. Această a doua treaptă (dezvoltare personală) are ca scop reintegrarea lor în grup.

Cel care se ocupă de acest lucru trebuie obligatoriu să stăpânească foarte bine tehnica de a comunica, să fie receptiv și să aibă o experiență semnificativă. Motivele probabile ale acestor tulburări sunt recepționate corect în proporție de 90% cu ajutorul comunicării nonverbale:

  • prin alegerea unui cadru de dialog potrivit se pot elimina perturbări provocate de mediu;
  • atitudinea deschisă și prietenoasă deshide calea unui dialog prin molipsire, în care se capătă acces la informații din zona ascunsă; la acest nivel au loc procesele de autoexpunere sau autodezvaluire si de solicitare/furnizare de feedback.

Orice greșeală făcută în dezvoltarea personală poate avea consecințe serioase, deoarece comunicarea este un proces ireversibil: poți reveni asupra unui mesaj greșit, dar nu-l poți schimba, deoarece nu poți șterge emoțiile negative provocate de el.

Această a doua treaptă de implicare rezolvă probleme individuale. Dacă ea se dovedește eficientă, pasul următor este, în mod firesc, adresarea problemelor de interconectare între grupuri și comunicarea lor cu exteriorul: comunicarea managerială.

Leave a reply