Telefon: 0731.333.833. Email: ilina.sirbu@gmail.com

Ce este comunicarea?

comunicarea

Comunicarea (interumană) este modul fundamental de interacțiune socială.

Până acum nu s-a reușit exprimarea unei definiții a comunicării care să acopere și explice toate semnificațiile ei. Majoritatea dicționarelor recunoscute explică termenul comunicare ca fiind echivalent cu înștiințare sau informare, incluzând câteva variații.

Privită din unghiul sociologiei, comunicarea interumană este calea de bază folosită în interacțiunea psiho-socială. Ea folosește un limbaj articulat sau format din diverse alte coduri și are ca scop obținerea unei stabilități de grup prin atingerea unor obiective comune sau aplanarea unor conflicte. De asemenea, scopul poate fi o modificare a comportamentului, atât de grup cât și individual.

Comunicarea interumană poate fi specifică unor anumite necesități. Spre exemplu, o categorie importantă este comunicarea în afaceri, care este studiată cu scopul de a fi folosită cât mai eficient, în interiorul unei firme și între angații firmei și exterior.

Prin faptul că este extrem de importantă și nu se limitează doar la limbajul articulat, comunicarea necesită o atenție specială.

Credit foto: Roboppy